neljapäev, 18. oktoober 2018

4. päev Zagrebi lasteaias Petar Pan

Tere-tere!

Jälle üks päev lõpule jõudmas ning jagaksin, mida toredat siis täna nägin, kuulsin, teada sain. :)

Täna oli mul võimalus külastada Petar Pani lasteaia kõige uuemat maja. Lasteaed nägi väljastpoolt välja natukene nagu meie Väike Naba - asus vaikses eramajade piirkonnas ning nägi välja nagu elumajake.  Maja ümber oli hoov, kus olid erinevad võimalused õues mängimiseks ja tegutsemiseks. Selles majas oli 3 rühma: sõimerühm (1-3 aastased), noorem rühm (3-5 aastased) ning vanem rühm (5-7 aastased lapsed).

Taaskord osalesin ma täna inglise keelses tegevuses, kus osalejateks olid 5-7 aastased lapsed. Terve tunni vältel mängiti - õues viidi läbi aardejaht, toas õpiti läbi mängude värve ja metsloomi. Mängud olid lastele selged ja nad väga nautisid seda. Kõik mängud toimusid inglise keeles ning lapsed enamasti mõistsid, mida õpetaja neile rääkis.

Täna tuli meil jutuks, et kuidas antakse lapsevanematele tagasisidet lasteaias toimuvate tegevuste kohta. Eraldi gruppe neil internetis tagasisidestamiseks ei ole. Peamiselt antakse tagasisidet suusõnaliselt ning samuti on näha lasteaia seintel mõningaid pilte läbi viidud tegevustest lastega. Samuti on neil koridoriseintel stendid, millele lisatakse vajalik informatsioon - kuuplaanid, teaanded vanematele, soovitused vanematele, mida lastega harjutada.

Samuti tutvusin ma täna kahe interneti leheküljega, mille kaudu on võimalik lastele erinevaid õppemänge teha. Kuna meil on Nabas nüüd ka tahvelarvutid, siis saab neid lehekülgi õppemängude loomiseks kindlasti tulevikus kasutada. :)

Üldiselt peab ütlema, et nende lasteaia päev on üsna sarnane Eesti lasteaia päevaga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar