reede, 19. oktoober 2018

5. päev Zagrebi lasteaias Petar Pan





Jedan, dva, tri, cetiri, pet, šest, sedam, osam, devet, deset...... (numbrid 1-10)

Hvala! (Aitäh!)

Dobro jutro! (Tere hommikust!)

Teta! (Õpetaja)

Need on kõik need sõnad, mis mulle lasteaias veedetud ajast lihtsalt külge jäid! 😄😄

Ongi 5 päeva läbi saanud ja olenemata sellest ma vahepeal siin ennast natuke üksikuna tundnud olen, siis on isegi natukene kahju... Aga samas on tore mõelda, et varsti saab tagasi koju ja esmaspäeval juba oma Eesti nunnude nabade juurde minna. :)

Tänase ja ühtlasi ka oma viimase päeva veetsin ma Petar Pani vanemas sõimerühmas (2-3 aastased). Rühmas on lapsi 20 ja õpetajaid korraga tööl 1. Rühmas on ka kaks erivajadusega last, nende laste jaoks on üks eraldi tugiisik, kelle ülesandeks on neid igapäeva- ja ka õppetegevustes abistada/ toetada. Ka sõimerühmas käib mänguline õppimine erinevates tegevuspesades. Õpetaja proovib jõuda erinevatesse pesadesse ja mingil imelisel moel see isegi täitsa töötab (See, et ta üksinda nende kõikide juurde jõuab). Kõige selle juures on loomulik, et vahepeal osad lapsed mängivad võib-olla mingit muud mängu, kuid siis jõuab õpetaja nendeni ja suunab neid taas mõne tegevuse juurde .  Oluline on, et planeeritud tegevused oleksid pisikeste jaoks jõukohased ja põnevad, sellisel juhul ei kao nende huvi ning õpetaja jõuab järjest igas pesas natukene juhendada.

Tänastest tegevustest jäid silma järgmised ideed:

Õunatrükk
Mannaga mängimine :)


Sorteerimise tegevus :)
Soolataignaga mängimine :)

💗Lõpetuseks võin öelda, et oli väga informatiivne ja inspireeriv nädal. Ma sain tõesti palju häid mõtteid ja ideid, mida enda töös edaspidiselt kasutada. Vahel on väga hea minna mujale ja vaadata, kuidas teised teevad, sest ikka on nii, et igal õpetajal kujuneb nagu oma muster, kuidas ta tegevusi planeerib ja neid läbi viib. Selleks ongi hea natuke "võõrast verd" kah oma mõtetele juurde lasta. Aitähh Petar Pan'i lasteaed selle toreda nädala eest! 💗



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar