reede, 23. märts 2018

5.päev. Martiniemen Päiväkoti

Viimane päev möödus asjalike koolieelikute rühmas. Hommikuringis selgitas õpetaja lastele põhjalikult, kuidas nad täna endale erinevad ülesanded saavad ja kuidas neid täpselt teha. Nende rühmas oli põrandale juba varem kleebitud värvilised ringid ja seekord olid osade ringide peal numbrid 1-5-ni. Igal lapsel oli oma täring ja ta liikus mööda neid ringe vastavalt oma täringu numbrile. Viskas täringut nii kaua, kui jäi mõne numbri peale ja seejärel asus vastava numbriga ülesannet lahendama. Täna oli teemaks kella tundmine ja lisaks ka näiteks keerulisema pusle kokkupanek, kuna lapsed ei pidavat enam ise väga tahtma puslet kokku panna, kuna see on vanaaegne. 😁

Üks tüdruk lahendas ülesannet ja ütles: "See on helppoa kuin heinänteko!" ehk siis "See on lihtne kui heinategu!". Aga jäi siis mõtisklema... "Miks ma nii ütlesin? Ma ei oska ju heina teha..." Ja muigas kavalalt.

Hiljem meisterdasid lapsed ka saabuvate ülestõusmispühadega seoses erinevaid loomi, lõikasid, kleepisid paberitest tibusid ja mune.

Lasteaia seintel ringi vaadates märkasin pabereid, mis pakkusid kohe huvi. Näiteks oli ühe seina peal terve ports samasuguseid pabereid ja kõigil kellegi allkirjad all. Kui nende kohta küsisin, tuli välja, et need on kõikide selle maja õpetajate poolt väljamõeldud ühised väärtused ja kokkulepped, millest kõik lubavad kinni pidada suheldes üksteisega, tehes oma tööd jms.
Välisuste juures oli ka vanemate jaoks kirja pandud lasteaia põhimõtted pea iga valdkonna kohta!
Ja nii saigi minu nädal siin Oulus otsa! Oli väga põnev aeg täis uusi kogemusi, sõbralikke nägusid ja kihvte avastusi nii lasteaia kui ka soome elu kohta.

Aitäh!
😉

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar