neljapäev, 22. märts 2018

4.päev. Martinniemen Päiväkoti

Nägin unes, et jäin Martinniemi bussist maha. Ärkasin selle peale üles. Kell oli 6.30. Täitsa õige aeg ärkamiseks!

Tänase päeva veetsin lasteaia keskmise vanusegrupiga - 3-5-aastaste lastega. Alustasin hommikut ühes rühmas, kus kasutatakse aktiivselt suurt puutetundlikku ekraani erinevate arendavate mängude mängimiseks. Lapsed näitasid mulle oma lemmikmängud ette ja siis lõpuks (!) sain ise mängima. Mänge oli palju - sudokud, pusled, doominod, kujundite ära tundmine, poeskäigu õppimine, rahatähtede tundmine jpm. Kogu see kaadervärk tegi loomulikult ka huvitavaid helisid ja andis sellega palju juurde.



Õhtupoole liitusin teise rühmaga, kus töötab ka lasteaia ainus meesõpetaja. Kui mõned naisõpetajad hoidsid pigem tagasihoidlikult omaette, siis tema oleks nagu kohe oodanud, millal saab kõiki põnevamaid materjale tutvustada ja nippe jagada. Ta näitas mulle mitmeid soome internetilehekülgi, kust saab hästi pilte või muid vajalikke materjale välja printida. Selle rühma lapsed võtsid mind kiiresti omaks ja nii sain ma palju laste vabamängudes osaleda ja soome keelt "puhuda".

Kuna sellel lasteaial on käsil palju erinevaid projekte, siis alles eelmisel nädalal lahkusid mõned Erasmuse tudengid ja ajapikku oli õpetajate koosolekuruumi kogunenud palju erinevaid šokolaade ja meeneid. Lepiti kokku, et need jagatakse loosi abil ära ja jälle oli lastel pooleks tunniks põnevat tegevust - valisid nimesid ja jagasid maja peal õpetajatele kingitusi laiali.


Peale üht projekti saatsid välismaa tudengid lasteaiale QR-koodiga ülesande (nt isetehtud mäng internetis loomajälgede ära tundmisest) ja kui nemad saatsid vastu ka, hakkas neid lumepalliefektina tulema. Põnevust nii täiskasvanutele kui ka lastele.


Kiire viis legode kokku panemiseks
Veel on väärt mainimist, et siin lasteaias on võrratult head söögid! Ja minu rõõmuks kõik laktoosivabad! Seda Eestis juba tihti ei juhtu. Soomes võib kergelt hulluks minna - Prismas oli u 30 erinevat laktoosivaba jogurtit! Rääkimata kõikidest muudest toodetest. 😁 Eestis on nii, et kui see üks maitse tüütab ära, võtad selle teise...








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar