kolmapäev, 21. märts 2018

3.päev. Martinniemen Päiväkoti

Tänase päeva veetsin rühmaga, mille lapsed vahetuvad iga päev ja vahel ka päeva keskel. Hommikuses vahetuses olid lapsed koos oma vanematega ja õhtuses vahetuses uued lapsed vanemateta. Päev algas hommikuringiga, kus lapsed pidid vihjete järgi ära arvama, mida täna tegema hakkame. Neil oli seal üks tegelane nimega Martin, kellel oli kokamüts peas ja põll ees. Mängisime teatraalset küpsetamismängu ning laulsime vastavat laulu. Hiljem küpsetasimegi jänesesaiakesi või siis ükskõik millise muu kujuga loom lastel välja tuli. See rühm võtab ise oma lõunasöögi karbikestega kaasa ja viibivad seal kokku 3 tundi.
Hirmus maitsvad tulid!
Martin


Teise vahetuse lastega läksime kõigepealt metsa 1-tunnisele matkale. Matkal tegime peatusi - ühes otsisime orava jälgi ja laulsime oravalaulu, teises mängisime karu talveuinakumängu, kolmandas ronisime tõsiselt paksus lumes ja murdunud puude otsas, tegime lumeingleid ja karukoopaid ning lõpuks keerutasime suurest lumemäest alla. Mina mäletan sellist kogust lund viimati 90-ndatel aastatel. Hiljem said lapsed toas erinevaid pesasid valida ja ka oma sööki süüa. Ka see rühm on lasteaias kokku kolm tundi.

Kaevame karukoopaid

Karu talveunes
Ja nüüd infotund muude faktidega:
  • Mõnikord kutsutakse rühma, kus lapsed on koos vanematega, näiteks keegi meditsiinitöötaja rääkima esmaabist või logopeed, kes annab häid näpunäiteid toetamaks lapsi keeleliselt.
  • Lasteaias on ka üks rühm, kes viibib lasteaias 3 tundi ja on kogu selle aja õues. Söövad, mängivad, õpivad värskes õhus!
  • Üks hea idee: Kui meil on ka tihti laste kappide peal lapse pilt, siis neil on lisaks teisel pool ka pilt lapsest tagant poolt. Kui teda pole veel tulnud või on juba ära läinud, siis pööratakse see tagurpidi ja sõbrad lasteaias saavad vaadata, kes on kohal ja kes mitte. 
  • Garderoobis on noorematele lastele piltidena riietumise järjekord - mida kõigepealt panna ja mida hiljem.

Heippa!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar