neljapäev, 15. märts 2018

Põgusalt Eralastaed Naba esimesest Erasmus+ õpirändeprojektist


Tere tulemast lugema ja kaasa elama Eralasteaed Naba esimesele õpirändeprojektile "Töövarjuprojekt: Eralasteaed Naba Euroopasse õppima", mis viiakse ellu Erasmus+ programmi toel!


"Töövarjuprojekt: Eralasteaed Naba Euroopasse õppima" (01.09.2017 - 31.06.2019) viib kahe õppeaasta jooksul kolm Naba lasteaia õpetajat erinevatesse Euroopa lasteaedadesse töövarjunädalale. Projekti käigus külastavad osalejad Martinniemi lasteaeda Soomes, Petar Pani lasteaeda Horvaatias ja Mežmalina lasteaeda Lätis

Projekt on ellu kutsutud, et aidata kaasa Naba lasteaia terviklikule arengule ning õppe- ja kasvatustegevuse kvaliteedi tõstmisele. Selleks on projektil kaks suurt eesmärki:
  1. õppida välismaa kollegidelt (avardada õpetajate silmaringi; saada kasulikke kontakte Euroopas; koguda teadmisi ja häid ideid Naba huvivaldkondades, milleks on õuesõpe, projekt- ja avastusõpe, tervisedendus, väärtusarendus, õpetajate jõustamine ja enesehoid);
  2. motiveerida ja tunnustada Naba õpetajaid (võimaldada professionaalselt ja isiklikku arengut, tõsta õpetajate ja õpetamise taset/kvaliteeti, jõustada osalejaid).
Lisaks töövarjunädalatele kuuluvad projekti tegevuste juurde MLA Viimsi Lasteaiad õpirändekogemuse jagamine Naba töövarjutajatega, loovesitluseld kolleegidele iga toimunud töövarjunädala kohta, töövarjunädalatest inspireeritud tegevused lastega ning  projekti kajastamine erinevates kanalites.

Töövarjuprojekti tulemusena on Naba pedagoogiline meeskond ühe silmi avardava kogemuse võrra rikkam. Kolm õpetajat on saanud värskeid ideid, tutvunud põnevate meetoditega ning jaganud neid oma Naba kolleegidega. Naba kollektiivne silmaring on laienenud ning lasteaed on saanud uusi kontakte. Naba lapsed saavad mängida uusi lõbusaid mänge, mida õpetajad töövarjureisidelt kaasa toovad. Naba vanemad saavad juurde kindlust õpetajate pühendumuse ja arenguvalmiduse osas. Naba on inspiratsiooniallikaks ning jagab oma kogemust teiste lasteaedadega. 

Töövarjuprojekt Naba esimese rahvusvahelise projektina on seemneks tulevikus jätkuvale rahvusvahelisele koostööle maailma lasteaedadega. Üks riikideülene projekt (MLO - Moving and Learning Outdoors) on juba praegu käsil.

Pildiotsingu travelling and learning clipart tulemus

Lähipäevil saate aga lugeda juba esimese Naba töövarjutaja seiklustest - kes see on ja kuhu ta läheb, jäägu üllatuseks! :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar