neljapäev, 21. veebruar 2019

4.päev "Mežmaliņa" lasteaias

Tere jälle!

Meie neljas töövarjutamise päev möödus lasteaias tegevusi vaadeldes. Alustasime lasteaia kõige pisemate liikumistunniga. Saime teada, et sügisest alates on õpetaja järk järgult lisanud laste kasutusse üha rohkem vahendeid ning tänaseks on vahendite hulk juba päris suur. Lastel on tunnis võimalik ise otsustada, millega nad mängida soovivad ja kuidas. Õpetaja ei näita nende tunnis ühtegi konkreetset harjutust ette, vaid on pigem vaatleval ja toetaval positsioonil. Lapsed said väga kenasti hakkama ning leidsid endale jõukohaseid vahendeid. Kõik lapsed olid kenasti õpetajal kontrolli all ning kõik olid rõõmsad :) Liikumist ja mängimist saatis kogu tunni vältel erineva karakteriga muusika.





Järgnes 5-6 aastaste laste hommikuring koos meisterdamisega. Neil on praegu käsil ooperi projekt, mis saab lõpp-punkti emadepäeva peol. Lapsed tutvuvad muusikainstrumentidega, imiteerivad nende mängu ning meisterdavad ka ise käepärastest materjalidest pille. Täna valmistati kahte erinevat sorti marakaid.


Katrini lemmik pill.

Lätikeelsed muusikainstrumentide nimetused.




Õues kohtusime koolirühmaga, kes kinnistasid täna õuesõppe raames puude ja põõsaste tundmist. Pildi järgi otsiti metsast üles pildil olev puu või temast alles jäänud känd. Selle tegevuse läbi moodustusid kolm gruppi, kes jagunesid kolme eri keskusesse. Esimeses keskuses oli teater - läbi ronimisraja hakati pulganukkudega harjutama muinasjutul põhinevat lühinäidendit; teine keskus tegeles taaskord Läti rahvusmustritega. Pildil olev muster tuli kujutada nöörijupi ja looduslike vahendite abil maha. Kolmandas keskuses mängiti looduspilli puuokste ja suure puujuurega. Umbes 10 minutit tegutsemist ja harjutamist, kutsus õpetaja kõik lapsed kokku ning üheskoos hakati iga keskuse tegevust vaatama. Tegevused vaadatud, said lapsed umbes 15 minutit õues mängida ja ringi joosta ning siis oligi käes lõunasöögi aeg. Üks huvitav asjaolu, mida me vist siiani maininud veel ei ole on see, et lastel on korraga menüüs kas supp ja praad või praad ja magustoit. Isegi meile tundus supp ja praad algul korraga liig, kuid inimene harjub kõigega  - tuleb võtta lihtsalt väiksemad portsud :)

Supiks oli kanasupp, mis kahjuks ununes pildistamata.


Viimane õpirännet kokkuvõttev postitus tuleb veel homme - olge kuuldel!
Greete&Katrin








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar