esmaspäev, 18. veebruar 2019

1. päev Läti lasteaias Mežmaliņa

Tervitusi Lätist Priekuļi lasteaiast "Mežmaliņa"!

Meie oleme Eralasteaed Naba õpetajad Katrin Arusaar ja Greete-Lisette Järvi. Tulime tutvuma Mežmaliņa lasteaiaga. Täna oli meie esimene päev, mis säras päikesest nii seest kui väljast. Meid võeti vastu väga soojalt ning oli tunda, et meie tulekut oodati. Järgnevalt saategi näha nii kirjas kui pildis meie tänast päeva Mežmaliņa lasteaias.





Tegemist on Priekuļi maakonna ühe lasteaiaga. Kokku on maakonnas neli lasteaeda. Mežmaliņas on seitse rühma, rühmades on sama vanusega lapsed. Täna osalesime 5-6 aastaste Vinnijs Pukside muusikatunnis, 2-3 aastaste Saulites rühma lõimitud kunstitegevuses ning 3-4 aastaste Kipari rühma õuesõppe tegevuses.

Lasteaias töötab kaks muusikaõpetajat - üks õpetaja on spetsialiseerunud muusikalisele liikumisele ja laulmisele ning teine õpetaja erinevate muusikainstrumentide õpetamisele. Täna osalesime laulmise ja liikumise tegevuses.



Seejärel vaatlesime 2-3 aastaste lõimitud tegevust. Lapsed olid kogunenud laua ümber istuma ning õpetaja ja kaks abi jagasid igale lapsele kaks kastanit. Õpetaja laulis ja koputas kastanitega rütmi, mida lapsed topelt energiaga matkisid - kõik olid õnnelikud! Sellele järgnes rahulik käeline tegevus. Lapsed olid kättpidi kaussides ning tegid tutvust mannaga - kes nuusutas, kes maitses, kes puhus laiali. Õpetaja lisas kastekannuga vett ning segu hakati mudima - osa läks ka suhu :) Järgmise sammuna pandi mannamassist tükid targupidi pööratud purgikaane sisse ning tilgutati peale suurte pipettidega veega segatud guašši. Värviline mannamass vajutati soovitud kompositsioonina paksemale paberile või vooliti sellest lihtsalt mõni figuur. Õpetaja küsis igalt lapselt, mis on tema tööl kujutatud. 




Meie toreda päeva lasteaias lõpetas Kipari rühma õuesõpe lasteaia kõrval pargis. Pargis leidus tuulemurrus langenud puid ja koostöös lastevanematega ehitatud seiklus- ja liikumisradu. Tegevuseks oli fotojaht, millele järgnes vaba mäng pargis leiduvatel atraktsioonidel. 










Varsti näeme jälle!

Greete&Katrin





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar